Nasib Usahawan Ecommerce Bila Website Down Atau Kena Hack

 Assalamualaikum,

Baru-baru ni kecoh dalam facebook apabila salah satu server terkenal dalam Malaysia mengalami masalah down. Habis rugi iklan spend beribu-ribu sehari.

server dah capai limit
Server dah capai had limit. Tak boleh guna terus

Server down. Semua tak boleh buka

Nak buat macam mana kan, bukan kita minta tapi kegagalan server berfungsi dengan baik. Sebab itu kalau syarikat besar seperti google, amazon, facebook mereka mempunyai server sendiri dan banyak server backup jika server utama gagal berfungsi.

Tengok video ladang server daripada google sangat-sangat besar. Google memiliki ladang server paling besar didunia.

Lebih parah, data bacaan iklan habis lari dan kebanyakan mengalami kerugian. Ye lah server down tak bagitahu kita bila dia down, sedar-sedar dah 3 jam dah down.

Nak buat macam mana usahawan-usahawan ecommerce sudah tiada pilihan lain, mereka terpaksa langgan untuk kegunaan bisnes mereka. Nak pakai alternative seperti shopify harga agak mahal dan ada caj per transaksi berjaya. Lepas tu nak bg cantik banyak modul kena langgan bulanan menyebabkan fee melambung tinggi dan mengecilkan margin keuntungan.

Nak langgan server bagus pula harga sangat tinggi dan tidak setimpal dengan specification ataupun nak langgan VPS terlampau mahal.

harga VPS daripada Netkl


Solusi Terbaik Website Down + Harga Paling-Paling Murah

Sebenarnya ada cara lebih baik selain langgan server. Pakai je blogger atau dikenali sebagai blogspot. Blogspot ni guna server google confirm tak pernah down. Laju berdesup dan loading yang sangat pantas.

Saya dah buat perbanding memang sangat laju

Masalah server down pun tiada, dan tak perlu fikir untuk maintenance. Anda hanya fikir buat copywriting atau video iklan yang lebih baik je. Masalah website tak perlu fikir dah. Biar website blogspot anda tu bawa masuk duit untuk anda.

Murah ke?

Ya sangat murah, anda hanya perlu langgan domain sahaja, bayar tahunan RM40-60

Kenapa Ramai Tak Guna Blogspot atau Blogger

Orang tak guna blogspot hanya 1 faktor sahaja, iaitu mereka tidak tahu bahawa blogspot boleh:-
  • Buat Ecommerce
  • Boleh buat landing page macam wordpress
  • Mereka fikir hanya bole buat blog sahaja.
Sebenarnya blogger atau blogspot semua boleh buat fungsi asas kebanyakan orang guna, iaitu buat landingpage + payment ecommerce dalam blogger.

Boleh Buat Sendiri Ke?

Secara jujur, untuk buat sendiri guna blogspot agak sukar sedikit, kerana anda kena mahir menggunakan HTML kod. Design landing page menggunakan blogspot menggunakan HTML kod. Berita baikkan di atmamstudio.com menyediakan perkhidmatan buat landingpage + ecommerce guna blogspot.

Jom buat tempahan landingpage blogger sekarang. Ada pakej promosi sekarang ini.

HUBUNGI KAMI

Related Post

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Back to Top

Formulir Kontak

Nama

E-mel *

Mesej *

Cari Artikel